Minden ami kert...

Dísznövények, örökzöldek, gyümölcsfák, rózsák, évelők, vízi növények, virágtartók, dekorációs kiegészítők, kerti szerszámok, virágföldek, fenyőkéreg, fűmag, kövek, sziklák, tófólia és tótechnikai eszközök, aranyhal, Jungle Gym játszóterek, faházak, kertépítés, öntöző rendszer telepítés

Öntözőrendszerek

Ahhoz, hogy kertünk mindig szép legyen, a megfelelő csapadékmennyiség alapfeltétel. A víz eloszlása és mennyisége azonban szinte soha nem felel meg teljes mértékben a fű, a dísznövények vagy díszfák igényeinek. Ebből kifolyólag ellenálló képességük csökkenhet, fogékonnyá válnak a betegségekre vagy szélsőséges esetekben kiszáradhatnak vagy túlöntözés esetén kirohadhatnak.

Az automata rendszerek használatával biztosítjuk kertünk minden növénye számára a megfelelő vízmennyiséget és az egyenletes vízeloszlást. A vízkijuttatás teljes mértékben tervezhető, automatizálható. Beállíthatjuk a talajtípusnak, évszaknak megfelelő vízmennyiséget vagy akár a növény számára optimális hajnali öntözési időpontot. Kertünket akkor sem fenyegeti kiszáradás, ha otthonunktól távol vagyunk. Csapadékos időben nem öntözünk feleslegesen. Az esőérzékelő segítségével a rendszer automatikusan leáll, és csak a talaj megfelelő kiszáradása után indul el ismét.

Az öntözőrendszer előnye ma már nem merül ki abban, hogy kertünket széppé és egészségessé varázsolja. Az öntöző legnagyobb előnye az, hogy leveszi a vállunkról az öntözésre fordított munka terheit, és megspórolja nekünk az időt –slaggal akár 3-4 órát is igénybe vehet - amit ezzel kellene eltöltenünk, miközben bármely más öntöző megoldásnál sokkal kevesebb vizet fogyaszt. Az optimális öntözés az éjszakai vagy hajnali órák, mivel így főleg a nyári forróságban nem égetjük meg a hideg vízzel a felhevült növényeket, ami kézi öntözéssel kivitelezhetetlen.

Amennyiben – némi tapasztalat és szakértelem birtokában - saját maga kivitelezi az öntözőrendszert, a szükséges anyagok beszállításában cégünk készséggel rendelkezésére áll. Ez esetben csupán a tételes megrendelési listát szükséges elküldenie e-mailben, és amennyiben árajánlatunk megfelel, az anyagokat határidőre leszállítjuk az Ön által megjelölt helyszínre.

Cégünk kiskertektől kezdve parkokon és fasorokon át a sportpályákig minden méretű automata öntözőrendszer telepítésével foglalkozik. Az öntözőrendszer vízellátása hálózati vezetékről, kútból, vagy akár ciszternából is történhet.

Összefoglalva az automata öntözőrendszer előnyei:

  • Naponta több óra munkát, locsolást spórol meg Önnek
  • Egyenletes vízelosztás, minden növényünknek megfelelő mennyiségben
  • Gazdaságos, mert sokkal kevesebb vizet használ, mint kézi locsolásnál
  • Vezetékes vízre, kútra, esővízgyűjtőre vagy patakra is ráköthetjük rendszerünket
  • Nyaralás vagy hosszabb távollét esetén is biztosított az öntözés
  • Az esőérzékelő gátolja a felesleges öntözést
  • Éjszaka vagy hajnalban öntöz, így nem éghetnek meg a növények
  • Teljesen láthatatlan mivel a szórófejek a föld alatt vannak és csak az öntözés idejére emelkednek ki
    Renomé kertészet, 2022, fejleszti: idev.hu